Атака сталася в селі Сизе на кордоні з РФ / Ілюстрація РНБО України

Українські позиції біля села Сизе під окупованим Луганськом були атаковані з території Російської Федерації, внаслідок чого один військовослужбовець отримав важкі поранення.

Читайте такожБойовики "ДНР" передали українській стороні тіло без органів - рідні воїна не впізнали (відео)

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов.

Відео дня

«Сизе знаходиться на самому кордоні з РФ і поблизу лінії фронту у Станиці Луганській, вважалося останні роки тихим місцем. Позиції 46-ї десантно-штурмової бригади були атаковані безпілотником, який прицільно скинув бойову гранату», - повідомив Бутусов.

За його даними, внаслідок атаки один український військовий був важко поранений – він отримав множинні осколкові поранення спини. Також журналіст, посилаючись на дані військових медиків, повідомив, що це не випадковий вибух, і поранення є бойовим.

«Зараз за життя десантника борються лікарі. Цілком ймовірно, атака здійснена з території РФ, в районі, який безпосередньо примикає до ділянки розведення у Станиці Луганській. У будь-якому випадку, російське командування не могло не контролювати запуск безпілотника в цьому районі», - зазначив Юрій Бутусов.

«Не визнана війна триває під акомпанемент заспокійливих політичних заяв, відірваних від реальності», - підсумував журналіст.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні на Донбасі бойовики вісім разів порушили режим припинення вогню.