Балі не справляється з масовим туризмом / commons.wikimedia.org

Засуха, викликана нестачею води на популярному серед туристів індонезійському острові Балі, поглиблюватиметься в міру зростання туризму на острові.

Читайте такожНа Балі вирішили, як вчинятимуть із некультурними туристами

Як пише Daily Mail, на популярному місці відпочинку закінчується прісна вода, оскільки більше 60 відсотків з 400 річок острова пересохли на додаток до падіння рівня грунтових вод, що в свою чергу викликало «вторгнення» солоної води в місцеві водні джерела.

Відео дня

Так, рівень води у другому за величиною природному резервуарі прісної води на Балі озері Буян скоротився на 3,5 метра порівняно з 2016 роком. Зростають побоювання, що криза поставить під загрозу продовольчу безпеку, місцеву культуру і якість життя 50 мільйонів індонезійців.

«У Джатилувісі, куди щодня приїжджають тисячі туристів, щоб побачити найкрасивіші рисові тераси Балі, фермери використовують пластикові труби для закачування води, яку їм доводиться купувати на півдні, тому що джерела в горах висихають», - розповідає місцевий журналіст Антон Мухадж, який досліджує тему більше 10 років.

При цьому, за даними індонезійської неурядової організації IDEP Foundation, індустрія туризму використовує близько 65 відсотків прісної води на Балі.

Читайте такожВлада Балі введе податок для туристів

Відзначається, що в минулому році Балі відвідали понад 6,5 мільйонів туристів. Грунтуючись на щоденному використанні води на розкішних курортах і віллах, середній турист використовує від 2000 до 4000 літрів води на день, зазначають у місцевій благодійній організації допомоги воді i'm an Angel.

«Очікується, що проблема нестачі прісної води на Балі тільки посилиться, якщо не провести зміни моделі масового туризму, переорієнтувавши її на якісний стійкий туризм», - зазначила старший викладач географії туризму в Університеті Західної Англії Строма Коул.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, раніше експерти нарахували майже 100 популярних туристичних напрямків, що не витримують напливу туристів.