якщо курс долара зростає, то це добре для експортерів, зазначив Милованов / фото УНІАН

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов вважає фантастичним сценарій, за якого у 2020 році курс національної валюти становитиме 20 гривень за долар.

Про це він сказав в інтерв'ю Deutsche Welle.

Читайте такожЗеленський підписав закон про Держбюджет на 2020 рік

Відео дня

"Навряд чи. Я думаю, що це фантастика. У нас є жарт «фантастика на четвертому поверсі», тобто в Міністерстві економіки. Ми можемо про таке фантазувати, але думаю, що 20 (гривень за долар - УНІАН) - це малоймовірно. Якщо до нас прийде дуже багато інвестицій ... Ми розглядаємо два сценарії - 3 і 6 мільярдів доларів інвестицій. Якщо до нас прийде 10-20, то можливо, такий курс і буде», - сказав Милованов.

Він зазначив, що, якщо курс долара зростає, то це добре для експортерів, а якщо падає - то для імпортерів і для населення загалом.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України на середу, 11 грудня, встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 23,69 грн/дол., що є максимальним значенням майже за 4 роки - з січня 2016 року.

Українська гривня за офіційним курсом Національного банку України зросла до долара США на 3,4% за листопад і на 13,4% з початку року - до 23,97 грн/дол.