Тихий океан \ REUTERS

На невеликій ділянці дна Тихого океану, біля західного узбережжя США розташовується кілька тисяч заглиблень різного розміру, походження яких до кінця не відоме.

Читайте такожУ Тихому океані виявили новий вулкан

Про це повідомили в Науково-дослідному інституті акваріума затоки Монтерей (MBARI), передає korrespondent.net. Більш великі ями в середньому шириною 175 м і глибиною 5 метрів, а їхня форма майже ідеально кругла.

Відео дня

За останні кілька років фахівці MBARI та інших організацій виявили понад 5200 таких "віспин" на площі близько 1300 м. кв. Поки що це найбільше зосередження подібних об'єктів в Північній Америці.

Недавно вчені досліджували дно у Каліфорнії більш детально. Фахівцям вдалося виявити тисячі дрібних ям або мікродепресій. Їхня ширина становить близько 11 м, а глибина – близько метра. При цьому форма, на відміну від "віспин", не кругла, а витягнута.

Подібні поглиблення на морському дні раніше були виявлені в інших місцях по всьому світу, і в основному їхнє походження пов'язане з викидами метану. Проте вчені не виявили ніяких ознак цього газу у відкладеннях на дні, або у воді в цьому регіоні.