У Сумах сьогодні ввечері, 4 червня, пронісся буревій, що спричинив транспортний колапс, залишив центр міста без світла та повалив дерева.

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, впродовж дня в обласному центрі йшов дощ, гриміло, мінявся напрямок вітру, а буревій обрушився близько 18-ї години.

Зокрема, шквальний вітер повалив багато дерев і гілок, обірвавши в різних кінцях міста контактну мережу електротранспорту, через що зупинилися тролейбуси на шести маршрутах і спричинився транспортний колапс.

"Не витримавши сили шквального вітру, дерево впало та обірвало контактну мережу в районі зупинки "Прохідна №1 ПАТ Сумихімпром". Через це рух тролейбусів №1, 2, 9, 12 зупинено (в обох напрямках руху). Аналогічна ситуація на ділянці дороги по вул. Троїцька, це призвело до зупинки руху тролейбусів №3, 4. Майже одночасний обрив тролеї у різних кінцях міста призвів до знеструмлення центральної частини міста", - повідомило комунальне підприємство Сумської міськради "Електроавтотранс".

На ліквідацію аварій виїхали кілька аварійних бригад. Станом на 18:35 рух тролейбусів у центрі міста було відновлено, а на вул. Троїцькій та в районі Хіммістечка тривають аварійні роботи.

Читайте такожБуревій у Чернігові: падіння величезного дерева на автомобіль потрапило на відео

За інформацією прес-служби управління ДСНС України у Сумській області, внаслідок погіршення погодних умов, дерево впало та пошкодило легкові автомобілі Mitsubіshі та Peugeot на вул. Леваневського. За допомогою спеціалізованого механізованого інструменту дерево розпиляли на частини та прибрали, звільнивши автівки та тротуар для громадян.

Також до рятувальників був виклик на вул. Ковпака, де також через сильні шквали вітру частина дерева впала на припаркований автомобіль ВАЗ. Працівники Служби порятунку розпиляли дерево та прибрали його в безпечне місце.

Крім того, багато фотознімків про наслідки буревію містяни розміщують у соцмережі Facebook. За їхньою інформацією, буревій повалив дерева на вул. Харківській, Степана Бандери, Засумській, а на вул. Охтирській дерево вирвало з корінням, і воно впало прямо на проїжджу частину.

Крім того, сильний вітер частково зруйнував огорожу стоянки автотранспорту, що розташована між вул. Добровільною та Курським мікрорайоном.

Буревій тривав хвилин 40, а вже після 19-ї години небо над Сумами розвиднилося і вийшло сонце.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Харкові сильний вітер повалив десятки дерев.