У найближчий тиждень на українців чекає різке похолодання / фото УНІАН

Найближчого тижня погода в Україні буде нестабільною. На початку тижня очікується сильне й різке похолодання, яке супроводжуватиметься дощами та снігом. Потім погода стабілізується, опади припиняться, а температура трохи підвищиться. До кінця тижня в Україні знову буде досить тепло, проте повернуться дощі. Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Тиждень в Україні розпочнеться з теплої погоди. Дощі очікуються місцями на захід і сході країни, а стовпчики термометрів покажуть +12°...+16°, лише на заході вже трохи похолоднішає до +9°...+11°.

27 березня в Україні буде тепло / фото УНІАН

У вівторок, 28 березня, в Україну прийде різке похолодання, лише на сході залишиться тепло до +14°...+15°. На заході температура впаде до +3°...+8°, а на півночі, в центральних областях і на півдні стовпчики термометрів покажуть +8°...+12°. Вночі у більшості областей буде від -3° до +3°.

Відео дня

Разом з похолоданням нагрянуть і опади. Дощі, сніг та мокрий сніг очікуються повсюдно, крім деяких західних областей та крайнього сходу.

28 березня погода в Україні різко зміниться / фото УНІАН

У середу, 29 березня, похолодання дійде і до східних областей України, де температура знизиться до +8°...+10°. На решті території стовпчики термометрів вдень покажуть від 0° до +6°, а вночі практично по всій країні буде -4°...+2°.

Опадів стане менше. Сніжитиме на півночі, а в Луганській області очікуються невеликі дощі.

29 березня похолодання накриє всю Україну / фото УНІАН

В середині тижня, 30 березня, погода в Україні стабілізується. Опади у вигляді снігу та мокрого снігу залишаться лише у Луганській й Донецькій областях, а також у Криму.

В Україну почне заходити тепле повітря - температура в західних областях підвищиться до +8°...+12°, на решті території буде від +5° до +9°, лише в Криму іта на Донеччині буде близько +1°...+3°.

30 березня погода в Україні стабілізується / фото УНІАН

Перед вихідними в Україні стане ще тепліше. На заході стовпчики термометрів піднімуться до +12°...+15°, а на решті території потеплішає до +7°...+9°. Невеликі дощі очікуються на заході, півночі та в деяких центральних областях.

31 березня в Україну повернуться дощі та тепло / фото УНІАН

На вихідних, 1 і 2 квітня, на українців чекає тепла, але похмура і дощова погода. Температура вдень по всій країні буде +9°...+16°, а нічні морози відступлять.

1 квітня в Україні буде тепло , але дощитиме / фото УНІАН
2 квітня практично по всій Україні будуть дощі / фото УНІАН

Прикмети погоди - народний прогноз на тиждень

27 березня - якщо кричать галки, а дятел довбає по дереву, то погода буде сонячною.

28 березня - чайка прилетіла - скоро лід піде.

29 березня - якщо кішка точить кігті, то скоро похолоднішає.

30 березня - якщо собака завив, потрібно звернути увагу на його хвіст. Опущений хвіст - до поганої погоди, піднятий вгору - до потепління.

31 березня - якщо в цей день зацвіла мати-й-мачуха, значить, літо буде теплим.

1 квітня - якщо день погожий, то буде і рік хороший.

2 квітня - Фотинія. Якщо в цей день виблискує блискавка, а грому не чути, то літо буде сухим.

Вас також можуть зацікавити новини: