Прогноз погоди на зиму / фото ua.depositphotos.com

Цього року зима в Україні буде теплішою за норму на 1-2 градуси. Очікуються й періоди потужних морозів, проте вони будуть короткочасними.

Про це в інтерв'ю "Діловій столиці" розказав керівник відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик.

"Ця зима буде такою, як і всі попередні зими. Скажімо так: будуть періоди тепла, а будуть періоди холодів. Але в цілому зараз йде тенденція на глобальне потепління клімату; підвищення температури; парниковий ефект. Наші прогнози це підтверджують", - зазначив синоптик.

За його словами, зима 2022-2023 в Укаїні буде середньостатистична, проте не виключені періоди сильних морозів.

"Короткочасові суттєві похолодання зазвичай тривають тиждень, максимум 10 днів. Ці періоди називають "ультраполярне вторгнення" і вони трапляються у січні-лютому. У грудні вони бувають дуже рідко", - додав фахівець.

Він наголосив, що сніг цієї зими буде, з більшою ймовірністю, у західних та північних областях.

"А в цілому, у нас вже давно не було такої зими, щоб сніг лежав навіть місяць, не кажучи вже про два. Сніговий покрив, як правило, то сходить, то знову з’являється. Це - наслідок коливання тепла та холоду", - пояснив синоптик.

Прогноз погоди на зиму 2022-2023 - що кажуть синоптики

Погодний сайт Wisemeteo прогнозує, що зима в Україні настане досить рано - з перших чисел грудня. Погода буде схожа на торішню зиму. Снігових днів цієї зими очікується небагато. 

За даними Укргідрометцентру, ймовірність суворої зими в Україні із затяжними морозами мінімальна. Можливі дуже короткочасні періоди з морозами до -20 градусів на північному сході та -25 градусів на сході. 

За прогнозами, середньодобова температура взимку в Україні становитиме від -5 до +5 градусів. 

Вас також можуть зацікавити новини: