Через негоду в Україні знеструмлено більше 130 населених пунктів / фото УНІАН

Станом на ранок 26 серпня внаслідок ускладнення погодних умов (дощ, гроза, пориви вітру) через спрацювання системи захисту ліній електропередач в Україні було знеструмлено 139 населених пунктів.

Читайте такожПогода на сьогодні: в Україні практично без опадів, температура до +32° (карта)

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України. 

Відео дня

Так, у Житомирській області без електроенергії залишилося 68 населених пунктів,  Київській - 54, Вінницькій - 14, Черкаській - 3.

Ззаначається, що до відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

Негода в Україні

У вівторок, 25 серпня, сильна злива накрила Київ. Негода накрила різні райони столиці з раннього ранку. У Солом'янському районі посеред дороги, затопленої після потужного дощу, застрягла маршрутка. У результаті люди опинилися заблокованими всередині.

У другій половині дня 18 серпня Луцьк накрила сильна злива, яка супроводжувалася штормовим вітром. Від надмірної кількості одночасних опадів затопило окремі вулиці міста. І якщо в центральній частині Луцька вони створювали хіба дискомфорт, то в районі вулиці Конякіна, традиційно, розлилася велика калюжа.

У середу, 12 серпня, в Одесі пройшов сильний дощ з грозою, який затопив вулиці міста. Через зливи потопи сталися на вулиці Балківській і в районі Пересипу, на Таїровському житловому масиві (зокрема, вулицях Ільфа і Петрова, Академіка Вільямса, площі Незалежності).