12 травня в Україні буде спекотно / фото ua.depositphotos.com

У четвер, 12 травня, в Україні очікується справжня літня спека. Температура повітря протягом дня підніметься до +22...+29 градусів. У східних областях та в прибережних районах буде на кілька градусів нижче, але також тепло, +18...+22 градуси.

Про це у Facebook розказала синоптик Наталка Діденко.

За її словами, вночі та вранці в Україні 12 травня переважатиме суха погода, проте вже вдень з'являться грозові дощі в західних областях і до вечора четверга опади поширяться на увесь Захід та Північ.

Відео дня

"У зоні атмосферного фронту, який принесе дощі, спостерігатимуться досить значні температурні контрасти, тому ймовірність гроз висока - уважно прислухайтеся до грому і не лякайтеся його", - говорить синоптик.

Вона додала, що завтра пориви південно-західного вітру досягатимуть штормових 15-20 метрів за секунду у більшості областей України.

У Києві, за прогнозом Наталки Діденко, завтра очікується вітряна спекотна погода. Протягом дня ймовірно до +26...+28 градусів. Вечері у столиці очікуються короткочасні грозові дощі.

"Такий високий стрибок у літо буде короткочасним і вже з п'ятниці температура повітря почне поступово знижуватися до помірних значень", - повідомила фахівець.

Нагадаємо, за прогнозом синоптика Ігоря Кібальчича, 12 травня у західних, північних та деяких східних областях очікується погіршення погоди. За його словами, вдень активний холодний фронт принесе у західні, північні та місцями східні області короткочасні дощі з грозами, місцями не виключено випадання граду та шквалисте посилення вітру

Вас також можуть зацікавити новини: