В Україні очікується посилення спеки / фото Pixabay

На  вихідних в Україні посилиться спека, кількість опадів зменшиться, але на заході України навпаки очікується похолдання.

Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

За його даними, малорухомий циклон, який протягом кількох останніх днів поливав дощами практично всю Лівобережну частину України, поступово руйнується та втрачає силу. Місцями, за даними синоптика, випало кілька місячних норм опадів.

Відео дня

"Так, у Харківській та центральних областях України за перші чотири дні місяця вже випало 44-122 мм опадів, що становить близько 1-2,5 місячних норми!" - розказав він.

Але, за даними синопитка, атмосферний тиск починає зростати і вже в найближчі дві доби кількість опадів та їх розподіл по Україні суттєво зміниться. Зокрема, за рахунок південно-східних потоків і надходження спекотного повітря з Передкавказзя і Каспійського регіону, температурний фон помітно підвищиться (особливо в південних і центральних областях), а також зменшиться кількість хмар.

"Виняток становитиме західна частина країни, де малорухомий холодний фронт у суботу ввечері та в неділю принесе короткочасні дощі з грозами та суттєве зниження денної температури повітря", - попередив синоптик.

Нагадаємо, найближчими днями в Україні спостерігатиметься висока температура повітря, а потім очікується різке похолодання.

Вас також можуть зацікавити новини: