У грудні 2021 року на станції "Академік Вернадський" рівень снігового покриву побив 20-річні рекорди. Попри початок антарктичного літа, там фіксували потужні хуртовини. Тепер полярники взялися відкопувати інфраструктуру станції.

Відео дня

Про це йдеться у повідомленні на офіційній сторінці станції у Facebook.

З нового року снігопади майже припинилися, однак тепер полярникам необхідно відкопати всю інфраструктуру станції. Тому у них почалися активні фізичні тренування на свіжому повітрі.

Читайте такожБіля станції "Академік Вернадський" зафіксували рекордний рівень снігу за 20 років (фото)

"Зимівники та учасники сезонної експедиції уже кілька тижнів визволяють територію "Вернадського" від снігового полону", – зазначили у центрі.

Наразі полярники майже відкопали житловий корпус, капличку та прохід до другого причалу Джету. Для проведення запланованих робіт з модернізації станції розчистили металоконструкцію біля дизельної для переміщення вантажів, територію за сміттєвим майданчиком – для його розширення, місце для прокладання нової паливної лінії та фундамент крану – для його гідроізоляції.

Попереду на полярників чекає ще одне грандіозне "копання" – звільнятимуть площу навколо складу для його розширення.

Зазначається, що до роботи долучилися й французькі гості, які нещодавно приїхали на "Вернадський" для проведення досліджень.

Вас також можуть зацікавити новини: