Прогноз погоди в Україні на 8 травня / фото УНІАН

У суботу, 8 травня, по всій Україні очікуються зливи. Сухо буде тільки на Закарпатті, Київщині, Чернігівщині та в Криму. Температура вдень коливатиметься в межах +11°...+17°, в Криму підвищиться до +25°.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Читайте такожСиноптик спрогнозувала дощі та нове похолодання в Україні (відео)

Відео дня

Як інформує прес-служба ДСНС, вранці та вдень в Україні пориви північно-західного вітру будуть сягати 15-20 м/с. Рятувальники вже оголосили І – "жовтий" – рівень небезпечності.

Сильний вітер спостерігається у Києві та Київській області. Вдень у регіоні пориви вітру – 15-18 м/с.

З 8 по 10 травня Україну накриють заморозки.

Детальніше про погодну ситуацію в регіонах

  • У центральних регіонах - хмарна погода з проясненнями та зливи. Вдень очікується +13°...+16°. У Києві - без опадів, вдень температура підніметься до +13°. Вночі очікується +4°.
  • На заході України - хмарно з проясненнями, дощі. Вдень температура протримається на рівні +11°...+14°, а вночі опуститься до 0°.
  • На півночі - мінлива хмарність, На Сумщині можлива злива. Стовпчики термометрів протягом дня не опустяться нижче +14°, а вночі покажуть +3°.
  • На півдні повітря прогріється до +25° (у Криму). У південних регіонах України буде хмарна погода з проясненнями і дощами. Найхолодніше буде в Миколаєві і Херсоні - до +16°. Вночі температура не опуститься нижче +5°.
  • На сході очікується мінлива хмарність і дощі. Вдень температура становитиме +14°...+17°, а вночі впаде до +4°.

Народні прикмети 8 травня

8 травня - Марк Ключник. Так прозвали святого бо, як вважали, що у нього є ключі, якими він відчиняє небо і випускає дощ.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: