На Закарпатті знову пройшли сильні зливи / фото facebook.com/odazakarpattya

Закарпаття знову затопило сильними зливами. За дві години випала 20-денна норма опадів. Зливи затопили Міжгірський район 28 червня.

Місцеві жителі в соціальних мережах діляться відео і фотографіями негоди. Так, в мережі з'явився відеоролик з затопленим селом Торун.

"З 15:30 до 17:30 зафіксовано активну грозову діяльність з градом, поривами вітру і зливовими опадами. За дві години випала 20 денна норма дощів. 119 мм за 2 години!!! Відбулося різке підняття рівня води і зсуви", - повідомили на сторінці у Facebook Закарпатської ОДА.

На території Торунської сільради потік води зніс частину дороги і кілька містків. У селі Лопушне підтопило одну новобудову і два житлових будинки. Зараз в регіоні працюють рятувальники.

Нагадаємо, сильні зливи в Україні, які не припинялися з 22 червня стали причиною того, що річки вийшли з берегів і затопили вісім областей. При цьому найбільше постраждали західні регіони, включаючи Прикарпатті, Буковину і Закарпаття.

У мережі з'явилося відео, як швидкі ріки біжать по дорогах курорту Буковель. А в Чернівцях річка Прут виходить з берегів.