Порошенко зняв російській омбудсмену Москальковій заборону на в’їзд до України \ Радіо Свобода

Президент Петро Порошенко зняв російській омбудсмену Тетяні Москальковій заборону на в’їзд до України.

Читайте також"У Сенцова там як лікувальне голодування виходить": уповноважена з прав людини в Росії вразила цинічною заявою

Це зроблено для того, щоб вона могла відвідати утримуваних в Україні росіян, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в ефірі «Громадського».

Відео дня

«У Москалькової знята заборона на в’їзд в Україну, яка була через те, що вона порушувала порядок в’їзду в Крим. Тепер заборона знята і вона може безпрецедентно приїжджати в Україну», – сказала Денісова.

Вона зазначила, що згідно з домовленостями Порошенка з його російським колегою Володимиром Путіним, візити російського омбудсмена мають відбуватися паралельно з візитами українського омбудсмена до утримуваних Росією українців.

Як повідомляв УНІАН, 21 червня президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним та закликав його звільнити українських заручників, які утримуються в російських тюрмах та на окупованих нею територіях. Він також наголосив на важливості допуску Уповноваженого з прав людини Людмили Денісової до Олега Сенцова та інших ув’язнених українців, повідомила прес-служба глави української держави.