Сестра Олега Сенцова розповіла про його стан  ситуація критична / УФСВП по Ямало-Ненецькому автономному округу

Незаконно засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов, який нещодавно припинив голодування, потрапив до реанімації.

Про його стан «24 каналу» розповіла сестра Олега Сенцова Наталія Каплан.

Читайте такожУ Сенцова "досить серйозно" постраждали практично всі внутрішні органи – сестра

«Він зараз перебуває в реанімації в лікарні Лабитнангі. Його виводять з голодування. Ситуація дуже критична, ніхто не знає, чим це закінчиться. Вже є незворотні наслідки», – зазначила вона.

За її словами, 145 днів голодування нанесли непоправну шкоду здоров'ю Олега. Він вже має невідворотні зміни у роботі мозку.

Також сестра режисера вказала, що він припинив голодувати, аби уникнути примусового годування.

Тим часом, Ямало-Ненецьке управління Федеральної служби виконання покарань (УФСВП) Росії спростувало інформацію про те, що незаконно засуджений в РФ українець Олег Сенцов знаходиться в реанімації лікарні Лабитнангі.

В УФСВП заявили, що Сенцов знаходиться у медчастині виправної колонії і реанімації не потребує.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року російський суд незаконно засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму. Йому інкримінували підготовку до вчинення терористичних актів в окупованих містах: Сімферополі, Севастополі та Ялті.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування. Єдиною умовою його припинення було звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ.

5 жовтня російські тюремники заявили, що український режисер Олег Сенцов припинив голодування. Пізніше цю інформацію підтвердив і адвокат Сенцова Дмитро Дінзе. За його словами, політв'язень не мав виходу, адже в російській лікарні йому погрожували почати примусове годування та "зробити з нього овоч". Сенцов голодував 145 днів.