В АПУ порадили підготувати офіційний запит на інформацію щодо Семочка / фото УНІАН

В Адміністрації глави держави не стали коментувати питання, чи буде президент Петро Порошенко звільняти Сергія Семочка з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки.

На запитання кореспондента УНІАН, чи звільнятиме Порошенко Семочка з посади у зв’язку із наявністю у членів його родини російського громадянства, в АП запропонували звернутися до Адміністрації із офіційним запитом.

Читайте такожУ скандального заступника голови СЗР Семочка немає громадянства РФ – Герасимов

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 3 жовтня НАБУ за матеріалами журналістського розслідування стосовно першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка зареєструвало кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368-2 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу України. Зокрема, журналісти програми «Наші Гроші з Денисом Бігусом» провели розслідування і з’ясували, що Семочко володіє нерухомістю на понад 200 млн грн, а у членів його родини - російське громадянство та бізнес у Криму. Крім того, згідно з розслідуванням, під час його роботи у контррозвідці з фармацевтичних компаній вимагали хабарі.

Служба безпеки в рамках розпочатого за заявою журналіста Дениса Бігуса кримінального провадження за статтею "державна зрада" перевіряє опубліковану в ЗМІ інформацію стосовно колишнього співробітника СБУ Сергія Семочка.

Департамент контррозвідки Служби безпеки України підтвердив наявність громадянства Російської Федерації у родичів першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.