"Другий термін" Порошенко може зруйнувати економіку України за п'ять років, упевнений експерт / УНІАН

У разі перемоги чинної влади на президентських і парламентських виборах у 2019 році та продовження ними нинішньої політики, українську економіку чекає руйнування.

Таку думку висловив екс-міністр економіки України, заслужений економіст Віктор Суслов в чаті на "Главреді".

"Якщо виходити з того, що після переобрання чинний президент і парламент залишаться при владі і будуть продовжувати свою колишню політику, то можна прогнозувати руйнування української економіки в наступні п'ять років, завершення деіндустріалізації країни, виїзд мільйонів громадян України на заробітки і для постійного проживання за кордон і остаточне закріплення за Україною статусу найбіднішої і однією з найбільш відсталих країн Європи", - говорить Суслов.

Відео дня

За його словами, жодних "плюшок" у зв'язку з наближенням виборів українцям очікувати не варто, а передвиборча риторика чинної влади покликана впливати, швидше, на емоційну сферу громадян.

Читайте такожЗліва від митрополита: на молебні поруч з Епіфанієм і Порошенко "засвітився" кримінальний авторитет "Нарік" - журналіст (фото)

"Власне, влада їх і не обіцяє. Основні гасла виборчої кампанії президента вже оголошені. Це перенесення акценту у фінансуванні на армію. Це пропагандистська кампанія навколо підтримки української мови і, отже, обмеження використання інших мов національних меншин. Це отримання українською церквою статусу автокефальної помісної церкви. Як ми бачимо, всі ці передвиборні обіцянки пов'язані з емоційним стимулювання виборців, але не з підвищенням життєвого рівня", - відзначає експерт.

Що стосується впливу військового стану на економіку країни, то він, швидше за все, буде негативним.

"Військове положення завжди негативно впливає на економіку, в тому числі і на стабільність гривні. Тому що в умовах ВП країна стає непривабливою для інвесторів, іноземні покупці української продукції скорочують кількість контрактів з Україною на увазі невпевненості в майбутньому, скорочується туризм і транспортні потоки, а разом з цим зменшуються і валютні надходження країни. Зовнішні позики при цьому стають все дорожчими. Все це - чинники, що підривають гривню", - підсумував Суслов.

Як повідомляв УНІАН, Гройсман розповів, коли Україна отримає півмільярда євро від ЄС.