Партія «Слуга народу» знаходиться на третьому місці / фото прес-служба студії "Квартал 95"

У рейтингу партій серед киян лідирує «Батьківщина», а партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» і «Слуга народу» мають майже однаковий рівень підтримки серед жителів столиці.

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать результати дослідження Соціологічної групи «Рейтинг», представлені сьогодні на прес-конференції керівником групи "Рейтинг" Олексієм Антиповичем та заступником директора Любомиром Мисівим.

Читайте такожМайже кожен шостий киянин радіє "гречці" на виборах - опитування

Відео дня

У рейтингу партій лідирує партія "Батьківщина", яку підтримують 20,8% тих, хто визначився та візьме участь у виборах.

За партію "Блок Петра Порошенка "Солідарність" готові віддати свої голоси 13,3%; партію «Слуга народу» - 12,3%; партію "Громадянська позиція" – 7,8%; партію "Опозиційний блок" – 6%, партію «Об’єднання «Самопоміч» та партію «Наші» – по 5%. Крім того, партію "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" та Радикальну партію готові підтримати по 3,6% та 3,2% опитаних киян відповідно.

Рейтинг інших партій – менш як 3%. Водночас, майже чверть мешканців міста не визначилися з вибором, стільки ж не хочуть голосувати.

Опитування серед мешканців Києва Соціологічна група «Рейтинг» проводила з 16 листопада по 2 грудня. Загалом у дослідженні, здійсненому методом особистого інтерв'ю, взяли участь 1,6 тис. респондентів. Вибірка сформована з урахуванням вікової й гендерної структури міста. Похибка становить не більш як 2,4%.