ГПУ провела обшуки в офісі Вишинського / фото УНІАН

У Генеральній прокуратурі прокоментували заяву адвоката керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського Андрія Доманського про проведення обшуків за місцем його помешкання і в офісі, поки він перебуває в Херсоні.

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган у Facebook.

"Щодо обшуків у Доманського. Прошу у повідомленнях не маніпулювати прізвищем Вишинського у даному випадку, або ж перераховувати усіх клієнтів адвоката Доманського. Так буде правильно, оскільки провадження 2013 року", - зазначила вона.

Відео дня

За словами Сарган, Управлінням з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями Головного слідчого управління ГПУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами приватизації за заниженою вартістю нежитлового будинку комунальної власності територіальної громади міста Києва по вул. П. Сагайдачного, 25, літ. «Д» загальною площею 381,3 кв. м. на користь офшорної компанії та його подальшої легалізації, за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364-1, ч. 2 ст. 233 та ч. 2 ст. 209 КК України.

"Будинок по вул. П. Сагайдачного, 25, літ. «Д» розташовується в історичному ареалі міста Києва, на території Державного історико-архітектурного заповідника «Стародавній Київ». 17 січня 2019 року Генеральною прокуратурою проведено обшуки у осіб, які за попередньою змовою за участю з професійними адвокатами колегій адвокатів Києва та Київської області організували вчинення злочину та брали у ньому участь", - написала вона.

Вона уточнила, що на даний час обушки завершені, слідчі проведуть аналіз вилученої документації.

Читайте такожКерівника "РИА Новости Украина" Вишинського судитимуть у Києві

"Досудове розслідування триває, проводяться слідчі та процесуальні дії, спрямовані на повне та неупереджене дослідження усіх обставин злочину", - додала речниця.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Доманський заявив про проведення Генеральною прокуратурою обшуків за місцем його проживання і в офісі, поки він перебуває в Херсоні.

Затриманому 15 травня 2018 року в Києві Вишинському інкримінують державну зраду й проведення підривної інформаційної діяльності проти України.

17 травня Херсонський міський суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. У грудні суд продовжив арешт підозрюваного до 27 січня.

10 січня досудове розслідування в кримінальному провадженні стосовно Вишинського завершилося. У прес-службі прокуратури Автономної республіки Крим повідомили, що розглядати по суті справу Вишинського буде один із районних судів Києва.