Луценко вважає, що захист Януковича програє апеляцію / фото УНІАН

Генеральний прокурор Юрій Луценко переконаний, що сторона захисту екс-президента України Віктора Януковича не виграє апеляцію у разі її подачі.

Про це він сказав в коментарі журналістам, відповідаючи на запитання, якою буде реакція прокуратури у випадку, якщо адвокати Януковича виграють апеляцію.

«Якщо ви плануєте поразку - не починайте битву. Я завжди планував перемогу в цій справі,і не розумію бажання наших окремих громадян якось знайти в цьому негатив. «Ось Янукович виграє апеляцію!» - та не виграє! «Ось Янукович виграє Європейський суд» - та не виграє!» - заявив генпрокурор.

Відео дня

Він висловив думку, що суддя Владислав Дев’ятко «блискуче» провів «об’єктивний, неупереджений і справедливий суд».

«Це моя і громадянська, і фахова позиція. Її підтримують мої підлеглі, які прийняли рішення  не подавати заяву в Апеляційний суд, бо ми вважаємо рішення Оболонського суду з головуючим суддею Дев’ятком таким, яке є надзвичайно об’єктивним і важливим для подальшої роботи прокуратури», - додав Луценко.

Читайте також"Імперія своїх шпигунів не видає": Луценко оцінив шанси на екстрадицію Януковича з РФ

Генпрокурор наголосив, що ця справа «заклала перший, дуже важливий камінь у фундамент справедливості».

Як повідомляв УНІАН, 24 січня Оболонський райсуд Києва визнав Януковича винним за трьома статтями Кримінального кодексу та засудив до 13 років позбавлення волі.

Суд ухвалив визнати Януковича винним у вчиненні держзради та підготовці й розв’язуванні агресивної війни.

Разом з тим суд визнав Януковича невинуватим та виправдав за ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України) Кримінального кодексу у зв’язку з недоведеністю у діях обвинувачуваного складу кримінального правопорушення.

Строк покарання Януковича обраховуватиметься з моменту його затримання.

Також суд постановив стягнути з Януковича на користь держави процесуальні витрати на проведення експертиз у сумі 98 тис. 561 грн.

Адвокати екс-президента заявили про намір оскаржити відповідне рішення суду.