Високий суд Лондона 7 лютого провів попереднє слухання справи / фото УНІАН

Наприкінці тижня кілька українських ЗМІ повідомили, що президент Петро Порошенко виграв позов у корпорації BBC за публікацію про першу зустріч з президентом Дональдом Трампом, але на даний момент Високий суд Лондона тільки почав попереднє слухання справи.

Про це повідомляє theБабель.

Як відомо, у вересні 2018 року BBC опублікувало матеріал, в якому говорилося, що посередники Порошенка заплатили особистому адвокату Дональда Трампа Майклу Коену близько $400 тисяч за організацію першої зустрічі між главами держав у червні 2017 року. В адміністрації президента назвали відвертою брехнею публікацію ВВС і вимагали спростування. Адвокати Порошенка заявили, що подали позов проти корпорації, і що таке твердження не відповідає дійсності і «завдає серйозної шкоди репутації президента».

Відео дня

7-8 лютого ряд видань з посиланням на британську PressGazette повідомив, що Високий суд Лондона «визнав матеріал однобоким» і таким чином Порошенко виграв суд.

Читайте також"Брехлива історія": у команді Трампа відреагували на статтю BBC про отримання грошей за візит Порошенка до Білого дому

«Президент України Петро Порошенко, який виграв справу у Високому суді Лондона, який постановив, що стаття "BBC" про нібито давання хабара українським лідером Президенту США Дональду Трампу, є наклепом», — написало одне з видань.

Крім того, вказувалося, що суддя відмовив ВВС в отриманні дозволу на оскарження рішення.

Насправді Високий суд Лондона 7 лютого провів попереднє слухання справи і розглядав доводи сторін.

Представники BBC стверджували, що в статті не було прямих підтверджень того, що Порошенко особисто знав про платіж, а тому це не є прямим наклепом і звинуваченням у корупції. Адвокати стверджували, що публікація завдала істотної шкоди іміджу президента України.

В кінцевому підсумку суддя Нікклін попросив сторони представити широкий обсяг доказів до «повного судового розгляду за позовом Порошенка про наклеп».

tһеБабель звернувся за роз'ясненням ситуації до представників корпорації BBC і до юристів, які представляють інтереси Петра Порошенка. На момент виходу публікації коментарів у розпорядженні редакції не було.