УВАГА! Відео містить антиукраїнську пропаганду!

Президент Росії Володимир Путін в окупованому Криму заявив, що з діючим керівництвом України не вдасться домогтися «позитивного результату» у відносинах України і РФ, тому потрібно чекати, коли «спаде хвиля русофобії».

Відео дня

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав на зустрічі «з громадськістю Криму та Севастополя».

«Українці в Росії - це третя етнічна група в Росії, росіяни, потім татари, 3 млн українців (згідно з останнім переписом у РФ проживає 1,8 млн українців - УНІАН). Я впевнений: українці не відчувають у Росії якогось ущемлення ні в чому (в РФ немає жодної української школи - УНІАН), у тому числі й у Криму», - сказав він, відповідаючи на запитання, коли «братні народи помиряться».

Він заявив, що російський і український народи ніколи не сварилися.

Читайте також"Вони тверезіють": Чубаров розповів про "кардинальну" зміну настроїв кримчан після 5 років окупації

«У нас нерозуміння лише із сьогоднішнім керівництвом України, з яким навряд чи можна зварити кашу й домогтися якогось позитивного результату в розвитку наших відносин. Те, що вони творять, іноді просто викликає острах і здивування. Так і хочеться запитати українською – «з глузду з’їхав чи що - с ума сошел», - заявив він.

Путін додав, що, як тільки «здоровий глузд переможе, ми на рівні керівництва теж будемо вибудовувати відносини».

«Сподіваюсь, що ось ця хвиля передвиборчих ситуацій і комбінацій в Україні, замішана на русофобії, спаде й будуть створені хоч якісь умови для розвитку міждержавних зв'язків», - зазначив він.

При цьому він вважає, що рівень відносин між людьми був і залишиться «дуже серйозним».

«Люди просто залякані, бояться родичам зателефонувати до Росії - СБУ прослуховує, а потім проблем не оберешся. Я це прекрасно розумію, а тут ця проблема ще гостріша», - сказав він.

Путін підсумував, що час усе лікує, а глибоке коріння спільної історії, культури, віри «візьмуть гору над піною сьогодення».

Як повідомлялося, президент Росії Володимир Путін 18 березня прибув до окупованого Севастополя, де взяв участь у церемонії введення в експлуатацію Балаклавської ТЕС.