Прем'єр РФ Медведєв і кандидат у президенти України Бойко обговорили взаємодію в газовій сфері / фото 112.ua

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв і кандидат у президенти України Юрій Бойко обговорили взаємодію в газовій сфері.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, зустріч проходить у заміській резиденції російського прем'єра в Підмосков'ї.

На зустрічі присутні голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук і голова "Газпрому" Олексій Міллер.

"Маючи на увазі те, що відносини між Росією і Україною перебувають у стані глибокої кризи, я порахував правильним такого роду зустріч провести. Ми могли б зараз обговорити цілу низку питань, які є особливо актуальними, маючи на увазі поточний стан справ у сфері економічної взаємодії. Я маю на увазі і газову складову, оскільки, як відомо, в цьому році закінчується термін дії угод в газовій сфері, і необхідно визначитися, що робити далі", - сказав Медведєв.

Читайте такожЩе одне опитування підтвердило лідерство Зеленського у президентському рейтингу Тимошенко - одного

У свою чергу, Бойко заявив, що готовий запропонувати Росії варіанти продовження транзитного контракту по газу.

"Ми готові запропонувати і розглянути різні взаємовигідні варіанти відновлення контракту з транзиту після завершення контракту, що діє до кінця цього року", - сказав він.

Бойко заявив, що в даний час чинна влада України "не проявляє активності" у вирішенні даного питання.

"У нас закінчується великий транзитний контракт, дійсно, ми бачимо, що сьогоднішня влада належної активності не проявляє, а це більше 50 тис. робочих місць у нашій країні, понад 3 млрд доходів до бюджету. Ми не можемо дозволити, щоб цей контракт був зупинений , це створить серйозні проблеми нашої газотранспортної системи", - сказав Бойко.