Володимир Зеленський \ REUTERS

Володимир Зеленський зобов'язаний в найкоротші терміни і жорстко розметати політичну систему, яка склалася в Україні і яку поки що очолює його опонент по другому туру виборів президента – Петро Порошенко.

Читайте такожПолітолог розповів, які території отримає Україна після розпаду РФ

Таку думку в ексклюзивному коментарі для" Главреда висловив Олег Соскін − директор Інституту трансформації суспільства, економіст і політолог. Він вважає, що будь-яке зволікання для Зеленського в прямому сенсі смерті подібне.

Відео дня

"Дуже важлива заява Зеленського, що буде боротися далі. Але ми повинні пам'ятати, що в Україні відбувалося дуже багато нещасних випадків, коли гинули політики. Наприклад, в аваріях. Головне, щоб Зеленський дожив до інавгурації. Порошенко вибудував стовідсоткову державу стаціонарного бандита. Тому, якщо йому вдасться зберегтися, реанімуватися, ще й отримати шанс на відновлення його політичного майбутнього, то тоді Володимира Зеленського доведеться списати і відправити в газову камеру, ось тоді у нього будуть повноваження. Він чітко заявив на дебатах, що Петро Олексійович повинен бути готовий розмовляти з прокурором. Вважаю, що не тільки президент, але і все його оточення", − вважає політолог.

Більш того, Соскін переконаний, що Зеленський зобов'язаний добитися віддачі під суд Порошенка і всього його найближчого оточення. А також інших колишніх і нинішніх одіозних фігур українського політикуму.

"Порошенко і все його оточення, це перша сотня його списку, потрібно судити. І нікому не можна дозволити втекти. І також, необхідно витягнути сюди Віктора Януковича та Миколу Азарова. Необхідно зробити повну зачистку всіх кадрів на всіх рівнях, в районах, областях, Кабміні, і не забути Юлію Тимошенко. Глава уряду Володимир Гройсман повинен піти у відставку. Також, політична відповідальність повинна лягти на БПП, залишки Удару і на Народний Фронт. Це вони породили Порошенка і повинні взяти на себе відповідальність за політичну поразку чинного президента", − стверджує він.

Як каже експерт, саме з вищевказаних дій з'ясується – чи адекватний Зеленський посту президента України.

"Зеленський повинен виконати цю місію і тоді у нас все буде добре. Якщо йому це не вдасться, то він не президент і не політик, а звичайний клоун", − підсумував він.