Артем Ситник / REUTERS

Співробітників Національного антикорупційного бюро, які фігурують у розслідуванні розкрадань в "Укроборонпромі", притягнули до дисциплінарної відповідальності.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАБУ.

Так, керівнику Головного підрозділу детективів та детективу оголошено догану, а до першого заступника директора Національного бюро застосовано дисциплінарне стягнення у вигляді зауваження.

Відео дня

Читайте такожКабмін зобов’язав "Укроборонпром" розпочати аудит через 10 днів

Зазначається, що розслідування проводило управління внутрішнього контролю, а його результати були передані дисциплінарній комісії. Комісія рекомендувала директору НАБУ Артему ситнику оголосити догани всім трьом фігурантам, остаточне рішення виніс очільник Бюро.

"Я уважно вивчив матеріали службового розслідування і рекомендації комісії. Оскільки керівник Головного підрозділу детективів та детектив приховували матеріалів переписки, неналежно виконували посадові обов'язки та неналежним чином організовували роботу з особами, які співпрацюють зі слідством, за сукупністю виявлених порушень вони отримали догани. Перший заступник, у діях якого вбачаю лише неналежну організацію роботи Головного підрозділу детективів, отримав зауваження", – пояснив Ситник. 

Він наголосив, що НАБУ посилить контроль за дотриманням правил етичної поведінки та виконанням співробітниками посадових обов’язків. Також буде посилено контроль і за дотриманням існуючих вимог до конфіденційного співробітництва, а сам порядок такої взаємодії буде вдосконалено з урахуванням набутого досвіду та міжнародної практики.

Нагадаємо, раніше у НАБУ заявили, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура саботує розслідування щодо розкрадань в "Укроборонпромі", розпочате за матеріалами журналістського розслідування.