Зеленський відреагував на те, що Рада провалила його законопроекти / фото фото president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський вважає, що парламент провалив законопроект про зміну виборчого законодавства, оскільки старі політики сподіваються продовжити своє політичне життя.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожЗеленський прогнозує Верховній Раді "дуже веселі дні"

Відео дня

"Дорогі українці! Верховна Рада провалила законопроект про зміну виборчого законодавства. Старі політики обрали стару систему, бо лише вона дає їм шанс подовжити політичне життя. Вони розраховують за гроші та гречку знову пролізти до Верховної Ради. Але я переконаний, що вони помиляються. І навіть у мажоритарних округах ви оберете нових політиків, здатних змінити країну не на словах, а на ділі" - сказано у дописі Зеленського.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня Зеленський анонсував розпуск Верховної Ради восьмого скликання і проведення дострокових парламентських виборів.

Читайте такожУ Зеленського звинуватили Раду в порушенні домовленостей

21 травня Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради та призначення позачергових виборів на 21 липня.

Сьогодні, 22 травня, скликане за ініціативою Зеленського позачергове засідання Верховної Ради було закрито без ухвалення жодних рішень.

Верховна Рада не внесла до порядку денного президентський законопроект щодо зміни виборчого законодавства, який передбачав запровадження пропорційної виборчої системи за закритими списками і зниження прохідного бар'єру до 3%.

Також до порядку денного сесії не був включений законопроект президента щодо публічних закупівель під час виборчого процесу.