Кравчук схвалює розпуск Зеленським Верховної Ради / фото УНІАН

Перший президент України Леонід Кравчук схвалює розпуск Верховної Ради нинішнім главою держави Володимиром Зеленським і заявив, що Зеленський діє в інтересах народу, оскільки український парламент має низький рівень довіри.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив у коментарі журналістам сьогодні у Києві.

За словами Кравчука, Зеленський отримав велику підтримку українського народу на президентських виборах.

Відео дня

«73,2% довіри – це дуже високий відсоток і дуже висока довіра», - зазначив він.

Читайте такожУказ Зеленського про розпуск Ради набув чинності – його опублікували в "Урядовому кур'єрі"

Екс-президент зауважив, що Зеленський «діє у відповідності до ситуації, яка склалася. Верховна Рада на сьогодні має рейтинг близько 4-5%, народ не довіряє Верховній Раді, і в цій ситуації, рахуючись з бажанням українського народу, президент діє адекватно».

«Що стосується супротиву – то він є і буде, звичайно, але супротив треба долати, тому що це інтереси народу», - зауважив Кравчук.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня Зеленський анонсував розпуск Верховної Ради восьмого скликання і проведення дострокових парламентських виборів.

21 травня Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради та призначення позачергових виборів на 21 липня.

Сьогодні, 23 травня, указ президента про розпуск парламенту та призначення позачергових виборів опубліковано в "Урядовому кур'єрі".