МЗС України / REUTERS

Заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок закликав Організацію північноатлантичного договору (НАТО) розвинути стратегічні спроможності стримування в регіоні Чорного моря.

Читайте такожВидача паспортів на окупованому Донбасі: у МЗС розповіли про переговори щодо санкцій проти РФ

Як повідомив Божок у Twitter, про це він сказав під час зустрічі з помічником генерального секретаря НАТО з оборонної політики та планування Патріком Тьорнером.

Відео дня

"НАТО повинна розвинути стратегічні спроможності стримування в регіоні Чорного моря, а Україна готова підтримати цей проект", - сказав Божок під час спілкування з Тьорнером на полях Чорноморсько-Балканського безпекового форуму у Констанці (Румунія).

Як повідомляв УНІАН, 4 квітня у Вашингтоні країни Альянсу погодили заходи з посилення безпеки у Чорноморському регіоні. Альянс продовжить надавати допомогу Україні та Грузії у підготовці військово-морських сил та сил берегової охорони.

"Ми погодили пакет заходів, спрямованих на покращення нашої обізнаності із ситуацією і посилення нашої підтримки одночасно Грузії і України у таких напрямах, як підготовка військово-морських сил і берегової охорони, візити у порти, навчання та обмін інформацією. Це зміцнюватиме нашу, вже тісну, співпрацю", - наголосив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

4 червня Столтенберг заявив, що у липні в Чорному морі відбуватимуться спільні навчання Військово-морських сил України та країн - членів Альянсу.