На думку генерала, смерть Тымчука не могла бути нещасним випадком / фото УНІАН

Загибель народного депутата України, координатора групи "Інформаційний спротив" Дмитра Тимчука не могла бути нещасним випадком.

Таку думку висловив екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко, пише "Обозреватель".

"Я дотримуюся версії вбивства", – заявив він.

Відео дня

Читайте такожУ МВС назвали три версії загибелі Тимчука, серед них - вбивство

Коментуючи версію про те, що Тимчук міг випадково вистрілити в себе під час чищення нагородної зброї, генерал зауважив: "У нас досить часто смерті пояснювалися саме так: недбале поводження зі зброєю. І Кравченко двічі в себе стріляв, і Кушнарьов з карабіном звертався неправильно".

"Теоретично це, звичайно, можливо. Ми пам'ятаємо, що навіть "подвійного самогубства" Кравченка знаходили пояснення, але насправді це малоймовірно. Я в це не вірю", – підкреслив Романенко.

Кажучи про мотиви злочину, він нагадав: "Дмитро Тимчук займав активну життєву позицію, був фахівцем у військовій галузі, досить патріотичним, проукраїнським".

Таким чином, "у нього могли бути вороги – теж з активною життєвою позицією. Не тільки дуже потужний зовнішній супротивник в особі Росії та її спецслужб, але ще і п'ята колона, представникам якої завжди можуть допомогти ті ж росіяни або хто б то не було. У них великий досвід в таких справах, і при бажанні вони можуть це організувати", – переконаний генерал.

Водночас Романенко зізнався, що не схильний довіряти українській правоохоронній системі і, зокрема, висновками судової експертизи, яка буде проведена – "з урахуванням стану справ у нашій правоохоронній системі, правдивість такої експертизи у мене викликає сумніви".

Як повідомляв УНІАН, голова Національної поліції Сергій Князєв заявив, що за фактом загибелі 19 червня в Києві Тимчука відкрито кримінальне провадження за ст 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

За його словами, попередньо загиблий має вогнепальне поранення голови. "Скільки було пострілів, не можу відповісти - експерти оглядають. Є кілька робочих версій, серед яких, можливо, нещасний випадок, необережне поводження з вогнепальною зброєю. Також розглядаємо версії кримінального характеру. Є громадянка, яка перебувала з ним в квартирі і яка зараз дає свідчення. Збираємо свідчення сусідів", - повідомив Князєв.