У ПАРЄ пропонують обмежити права делегації РФ / фото Council of Europe, Ellen Wuibaux

В Парламентській асамблеї Ради Європи пропонують схвалити низку обмежень щодо російської делегації до січня 2020 року.

Читайте такожКлімкін рекомендує Раді відкликати запрошення ПАРЄ спостерігати за виборами в Україні

Про це повідомила народний депутат, член постійної делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи Олена Сотник у соціальній мережі Facebook.

Відео дня

Сотник розмістила фотокопію відповідної правки до проекту резолюції, яка передбачає затвердження повноважень делегації Російської Федерації. "Принциповим питанням дня сьогодні буде: чи будуть накладені санкції на російську делегацію чи їх повернуть, ніби нічого не сталося", - наголосила Сотник.

У правці до проекту резолюції пропонується призупинити низку прав делегації Російської Федерації до зимової сесії Асамблеї, яка відбудеться у січні 2020 року.

Зокрема, пропонується призупинити право на призначення доповідачів від Росії у моніторинговому комітеті Асамблеї та на обрання членів бюро від РФ.

Також право брати участь у моніторингових місіях Асамблеї зі спостереження за виборами і право представляти Асамблею в органах Ради Європи, зовнішніх інституціях та організаціях, як на інституційній, так і на нерегулярній основі.

Як повідомляв УНІАН, в ПАРЄ підготували проект резолюції про затвердження повноважень делегації РФ на літній сесії, яка триває цього тижня у Страсбурзі. В Асамблеї озвучать ряд вимог до РФ, які стосуються звільнення українських моряків та співпраці зі Спільною слідчою групою у розслідування збиття літака рейсу MH17.