Парубій закликав усіх вшанувати пам’ять загиблих героїв і прийти 24 серпня на Хрещатик / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій закликав учасників Революції гідності, волонтерів та ветеранів російсько-української війни пройти парадом на Хрещатику в День незалежності 24 серпня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на засіданні парламенту.

Коментуючи рішення президента України Володимира Зеленського не проводити парад 24 серпня, Парубій заявив: "Чи буде парад, не їм вирішувати. Для патріотів України День незалежності головне свято. Адже за самостійність і державність віддавали своє життя багато поколінь українців".

Відео дня

Читайте такожЗамість параду на День Незалежності гроші виділять на премії військовим - Зеленський

За його словами, багато українців загинули за незалежність "у новітній війні з імперською Росією, яка триває вже п’ятий рік".

Парубій закликав усіх вшанувати пам’ять загиблих героїв і прийти 24 серпня на Хрещатик.

"Закликаю всіх, хто боровся і воював за волю України - учасників Революції гідності, ветеранів російсько-української війни, волонтерів, військових - 24 серпня 2019 року вийти на Хрещатик і пройти парадом Незалежності головною вулицею держави", - наголосив Парубій.

Як повідомляв УНІАН, 9 липня Зеленський заявив, що замість параду на День незалежності України держава виділить 300 млн грн на виплати премій військовослужбовцям. Він повідомив, що цього року святкування Дня незалежності відбудеться у новому форматі.