Зеленському важко покарати винних людей без підтримки / фото УНІАН

Останнім часом президент Володимир Зеленський влаштовує чиновникам по всій Україні публічні політичні «страти». Ми бачили це на нарадах у Закарпатті, у Борисполі, Кривому Розі, Харкові, Миколаєві. Але гучних судових процесів і правових покарань поки що не сталося.

За словами першого помічника глави держави Сергія Шефіра, у Зеленського немає таких повноважень.

Читайте такожЗеленський розповів, яким хоче бачіті майбутній уряд (відео)

Відео дня

"Пройшло півтора місяця, як він президент. Що може зробити людина на його місці, не маючи підтримки ні Верховної Ради, ні виконавчої влади? Ми ж говорили, що треба карати винних людей. Виявляється, це неможливо зробити тільки силами президента, а то це виходить політичне переслідування. Це не його обов'язок, але у президента виникає така емоційна реакція - злочинець повинен бути покараний", – сказав він в інтерв'ю LB.ua.

"Ми хочемо донести всім головний посил: «Грайте за правилами. По-іншому країну ми не змінимо». Навіть нехай хтось вважає таку поведінку хамством. Знаєте, що народ говорить на це? «Нарешті!». Для кого це робиться, як не для людей?" - зазначив Шефір.

Нагадаємо, 10 липня Зеленський під час зустрічі з керівниками Київської області зі скандалом вигнав секретаря міськради Борисполя Ярослава Годунка, заявивши про його судимість і назвавши «розбійником». Спочатку чиновник заявив про наміри подати на Зеленського в суд, але надалі відмовився від позову на президента.

17 липня Зеленський запропонував в.о. голови Миколаївської ОДА В'ячеславу Боню написати заяву про звільнення.

«Ви робите такий вираз обличчя, ніби ви ні при чому і перший раз прийшли. Чому ви ставитеся до людей, як до скотів? ... Всі кажуть, що Миколаїв є бандитським містом. Це нормально? Чиновники поводяться як бандити», - звернувся до присутніх миколаївських чиновників Зеленський.

А 6 липня президент влаштував "рознос" митникам на Закарпатті і підкреслив, що його команда серйозно налаштована на боротьбу з контрабандою.