Під час зриву прес-конференції Аксьонова та Кошукова постраждали три співробітники "Укрінформу" / Скріншот: Facebook/Сергій Томіленко

Під час зриву прес-конференції кандидатів у народні депутати у виборчому округу № 50 (Донецька область) самовисуванця Андрія Аксьонова та кандидата від "Європейської солідарності" Сергія Кошукова постраждали три співробітника "Укрінформу".

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Нацспілки журналістів України Сергій Томіленко.

Читайте такожНа Чернігівщині в окрузі №210 перерахують голоси на 33-х виборчих дільницях

За його словами, постраждали щонайменше три співробітника агентства, зокрема, керівник прес-зали Сергій Сай-Боднар.

"Молодики у футболках організації "Традиція і порядок" намагалися зірвати прес-конференцію в "Укрінформі", побили співробітників агентства, виламали двері до прес-центру, закидали присутніх яйцями та зірвали сам захід", - написав він.

Своєю чергою, у прес-службі поліції Києва повідомили, що близько 16:30 до чергової частини Шевченківського управління поліції надійшло повідомлення про бійку на вулиці Богдана Хмельницького.

"За вказаною адресою негайно прибули екіпажі патрульних і наряд спецпризначенців. Правоохоронці встановили, що у приміщення забігли невідомі, почали конфліктувати з присутніми, кидали яйця, а потім розбили вхідні двері та втекли. Двох активних учасників події затримали та доставили до відділу поліції. На даний час вони надають пояснення", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі на місці події працює слідчо-оперативна група Шевченківського управління поліції, правоохоронці опитують свідків і очевидців інциденту. Вирішується питання щодо надання події правової кваліфікації.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 30 липня, група молодиків зірвала прес-конференцію, на якій Аксьонов та Кошуков заявляли про зниклі протоколи та фальсифікацію результатів виборів в окрузі № 50.

Молодики, що увірвались до прес-зали й жбурляли в присутніх яйця і обливали їх водою, були одягнені у футболки з написами "Традиція і порядок" та скандували "Сепаратиста Аксьонова за грати" і "Ганьба".

Між ними та учасниками прес-конференції відбулась словесна суперечка, яка тривала близько 10 хвилин, після чого молодики вийшли із зали.