У Верховній Раді стався скандал через голосування / фото УНІАН

Серед народних депутатів виникла дискусія з приводу нерезультативного голосування щодо законопроекту, яким передбачається скасування так званих «поправок Лозового» до КПК та надання НАБУ і ДБР права на прослуховування.

Як передає кореспондент УНІАН, скандал розпочався тоді, коли відбувалося голосування за законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення окремих положень кримінального процесуального законодавства (№1009).

Читайте такожКомітет Ради рекомендував скасувати "поправки Лозового" і надати НАБУ і ДБР право на прослуховування

Відео дня

Голова ВР Дмитро Разумков буквально за кілька секунд перед висвітленням результатів голосування, які, як було зрозуміло, будуть негативними, зупинив голосування, але на табло вже висвітилося 196 голосів «за», а для ухвалення закону необхідно мінімум 226.

Одні депутати пояснювали, що у фракції “Слуга народу” не хочуть голосувати за закон, яким передбачено надати право НАБУ та ДБР на проведення негласних слідчих дій.

Інші заявляли, що нібито законопроект не підтримується провладною фракцією через дозвіл на проведення обшуків народних депутатів.

В результаті депутати проголосували за направлення законопроекту на доопрацювання.

Як повідомляв УНІАН, законопроект передбачає скасування змін, внесених у 2017 році до Кримінального процесуального кодексу України, які у засобах масової інформації отримали назву «поправки Лозового». Пропонується надати Національному антикорупційному бюро України і Державному бюро розслідувань право самостійно здійснювати зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж у рамках проведення негласних слідчих та розшукових дій.