Ілюстрація / REUTERS

Партія " Слуга народу " не позбавлятиме мандатів двох своїх нардепів, яких зловили на голосуванні в Верховній Раді за відсутніх колег. Депутати відбулися штрафами і вибаченнями.

Читайте також"Кнопкодавів" у Раді будуть штрафувати на 85 тисяч гривень - законопроект

Про це розповів нардеп від "Слуги народу" Віталій Безгін, передає «Обозреватель». Депутат запевнив, що в майбутньому його політсила має намір більш жорстко карати "кнопкодавів".

Відео дня

"Те, що сталося – біда, це отримало засудження усіма представниками фракцій. Всередині фракції ми вирішили, що це перший і останній випадок, коли все залишається таким чином. Люди вибачилися і свою зарплату переводять на благодійність. Ми також вели розмову, що ці гроші мають бути спрямовані сім'ям загиблих у той день двох українських героїв. Але у нас є внутрішнє рішення, що якщо такі випадки будуть надалі, то людина повинна все-таки скласти мандат", – заявив Безгін.

"На внутрішньофракційному обговоренні було схвалене саме таке рішення, що на перший раз ось так, але будь-який інший прецедент подібного характеру в подальшому буде каратися максимально жорстко", – додав він.

При цьому народний депутат поскаржився на "атмосферу зали" у Верховній Раді. За його словами, "якщо, наприклад, ти сидиш на своєму місці, а колеги навпроти немає, реально руки тягнуться натиснути кнопку".

"Не знаю, може дійсно енергетика залу. Це трохи смішно, але воно так і є... Я на собі відчув, що не знаю, як це пояснити", – додав Безгін.