Лещенко опублікував фото затримання Гладковського силами НАБУ / фото t.me/LeshchenkoS

Екс-заступник секретаря РНБО Олег Гладковський намагався виїхати з України, але був затриманий співробітниками НАБУ.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив екс-народний депутат Сергій Лещенко.

За його словами, Гладковський намагався вилетіти з України, але його не випустили з країни.

Відео дня

"Близький соратник президента Порошенка, екс-заступник секретаря РНБОУ Олег Гладковський затриманий НАБУ. Олег Гладковський у четвер вдень намагався вилетіти з України. Його не випустили з країни. Після цього поїхав до ресторану на Бориспільській трасі й там був затриманий НАБУ", - написав Лещенко.

Він також додав, що затримання Гладковського "було погоджено керівництвом Генпрокуратури".

Також Лещенко опублікував фото затримання Гладковського силами НАБУ у ресторані Kidev на Бориспільській трасі.

Цю інформацію також підтвердив народний депутат Олександр Дубінський на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні Свинарчук (Гладковський – УНІАН) збирався вилетіти з країни, проте був зупинений прикордонною службою за запитом НАБУ. Після чого втік з "Залу офіційних делегацій" і був затриманий НАБУшнікамі в районі ресторану Kidev", - зазначив він.

Читайте такожНАБУ та САП підозрюють Гладковського у недекларуванні понад 4,5 мільйонів гривень

УНІАН звернувся за офіційним коментарем в НАБУ та Держприкордонслужбу з цього приводу. Спікери відомств наразі перевіряють цю інформацію.

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого проект "Наші гроші з Денисом Бігусом" оприлюднив розслідування, в якому йшлося про те, що син тодішнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

У розслідуванні стверджується, що Гладковський-молодший і його партнери вступили в змову з чиновниками. Вони скуповували запчастини до військової техніки та озброєння у російських контрабандистів, а також на складах української армії. Ціни на запчастини, які часто не відповідали стандартам якості, були завищені в рази. Цей "товар" за змовою з керівництвом "Укроборонпрому" продавали на оборонні заводи. Таким чином група нібито отримала від "Укроборонпрому" не менш як 250 млн грн. Олега Гладковського журналісти називали другом екс-президента Петра Порошенка і "смотрящим за оборонкою".

4 березня Порошенко підписав указ про звільнення Гладковського.

САП відкрила кримінальне провадження для перевірки оприлюднених журналістами фактів про мільйонні угоди в оборонній сфері.

4 березня журналісти оприлюднили нову частину розслідування щодо закупки комплектуючих за завищеними цінами для підприємств "Укроборонпрому", згідно з яким діючий керівник держконцерну Павло Букін і Гладковський нібито отримували "відкати" за поставки висотомірів для ремонту в Україні Ан-26 з Казахстану.

11 березня журналісти оприлюднили ще одну частину розслідування, згідно з яким НАБУ в грудні 2016 року вважало підозрілими контракти компанії "Оптімумспецдеталь" з Харківським бронетанковим заводом і внесло її в список фірм з ознаками фіктивності, але пізніше викреслило з цього списку. За даними журналістів, за таке рішення НАБУ нібито брало хабарі.

12 березня ДБР відкрило провадження за фактами можливих зловживань службовими особами Генпрокуратури, СБУ, фіскальної служби і НАБУ при розслідуванні справ про махінації в оборонній сфері (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу).

5 липня стало відомо, що Гладковський очолив корпорацію "Богдан". 19 липня в корпорації "Богдан" заявили, що Гладковський перебуває за кордоном і не зможе прибути на допит в НАБУ.