Бондаренко каже, що область втратила мільйонів гривень через діяльність екс-керівників / adm.dp.gov.ua

Новопризначений голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко звинуватив колишніх керівників області у корупції.

Про це інформує прес-служба ради.

За його словами, після інформації про аудит проектів з будівництва по області об’єктів «з профільного управління почали звільнятися люди».  

Читайте такожРазумков прокоментував ситуацію довкола депутата Скороход

«Це стало зрозуміло, коли з’явилися перші результати аналізу. Він показав корупційну схему, через яку обласний бюджет втратив мільйони гривень», – заявив Бондаренко.

Зазначається, всього колишнє керівництво запроектували понад 300 об’єктів на 3,8 мільярда гривень. Тоді як кошторис інфраструктурних проєктів був завищений на 6-15%. Унаслідок таких дій область втратила десятки мільйонів та отримала понад 130 недобудов.

Бондаренко впевнений, що на завершення усіх об’єктів треба щонайменше 5,5 років.

«Ми виділили пріоритетні об’єкти, які  реально зможемо завершити у найближчий рік. Найперше візьмемося за найбільш соціально важливі – опорні школи, садочки, лікарні. У 2019 році наведемо лад на 22 об’єктах – тих, де вже виконана більша частина робіт», – запевняє голова ОДА.

Аудит продовжується. Матеріали за всіма виявленими фактами зловживань облдержадміністрація передала до правоохоронних органів, пише прес-служба ОДА.

Як раніше повідомляв УНІАН, співробітники Національного антикорупційного бюро затримали директора департаменту забезпечення доступу до публічної інформації ОП Світлану Кондзелю за підозрою у шахрайстві.