REUTERS

Німеччина і Франція у переговорах з урегулювання ситуації на Донбасі не є нейтральними посередниками, а відстоюють територіальну цілісність України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це федеральний міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив під час спільної з міністром закордонних справ України Вадимом Пристайком прес-конференції у Києві.

Читайте такожРФ має почати виконувати свої зобов’язання щодо Донбасу – МЗС Німеччини

Відео дня

За його словами, закон про особливий статус разом з підготовкою місцевих виборів та питання щодо злочинів, які були скоєні під час конфлікту на Донбасі, є лише окремими питаннями, які мають бути з’ясовані під час переговорів.

«Німеччина разом з Францією буде багато робити для того, щоб зробити свій внесок у рішення, щоб мир врешті-решт прийшов на схід України. Ми це робимо не як нейтральні посередники. Ми стоїмо за інтереси Європи, за принципи європейського мирного порядку, і тому ми стоїмо за територіальну цілісність України в рамках ЄС, як і загалом наша двостороння підтримка для України не має собі рівних», - наголосив Маас.

Як повідомляв УНІАН, у Європейському Союзі закликають Росію забезпечити безперешкодне судноплавство у Керченській протоці після повернення Україні, захоплених у листопаді 2018 року, військових катерів «Бердянськ» і «Нікополь», а також буксира «Яни Капу».