Глава МЗС заявив, що Україна не зацікавлена бути залученою у внутрішні питання США \ фото УНІАН

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко наголошує, що Україна хоче зберегти двопартійну підтримку з боку США.

Читайте такожПристайко пояснив, як узгодити закон про статус Донбасу з ОРДЛО

Як передає кореспондент УНІАН, про це Пристайко сказав у Києві на спільній прес-конференції з Федеральним міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом.

Відео дня

Глава МЗС заявив, що ознайомлюючись з матеріалами "американських засобів інформації, здається, що більш цікавої теми, ніж Україна взагалі в Сполучених Штатах не існує".

При цьому міністр підкреслив, що необхідно реформувати Україну таким чином, аби українським громадянам жити було безпечно і комфортно, і у цьому зв'язку Україна потребує підтримку міжнародних партнерів.

"Тим, чим завжди гордилась Україна - це підтримка, як кажуть американці, з обох боків проходу в Конгресі, і цю підтримку ми хотіли би зберегти", - заявив Пристайко.

Глава МЗС заявив, що Україна не зацікавлена бути залученою у внутрішні питання США, які стосуються ініційованої процедури імпічменту президента цієї країни.

"І повірте, останнє, що нам треба зараз, коли ми маємо цей конфлікт, коли ми маємо за допомогою наших німецьких і французьких колег розібратися з війною на сході, нам точно не треба починати бути залученими до будь-якої проблеми на іншій частині світу", - заявив міністр.

"Ми віримо, що наші вибори проходять відкрито, і ми намагаємося зробити все, щоб наші вибори ніхто не втручався, і так само ми поважаємо право кожного народу провести чисті і відкриті вибори, і обрати той уряд, який їм потрібен, а ми готові з ними взаємодіяти", - наголосив Пристайко.