СБУ затримало затримала особистого охоронця Медведчука / фото УНІАН

СБУ провела обшуки в офісі приватної охоронної фірми "Шторм", яка належить соратникам лідера "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука.

Зокрема, працівники приватної детективної охоронної компанії за грошову винагороду збували інформацію з обмеженим доступом, повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

"Зловмисники також проводили негласні заходи, що обмежують права і свободи людини. Роздруківки телефонних з'єднань та дані із закритих баз зловмисники реалізовували замовникам за грошову винагороду. Проведено обшуки, зокрема на вулиці Васильківській 23 за адресами офісних приміщень охоронної компанії, детективного агентства та місцями проживання фігурантів провадження", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожСлідчі дії в офісах на Великій Васильківській не стосуються Медведчука та його партії – СБУ

В СБУ також додали, що наразі одному із співзасновників детективного агентства оголошено про підозру у вчиненні вищезгаданих злочинів.

Триває досудове слідство за ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя), ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом), ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

Як зазначає Українська правда з посиланням на джерело в правоохоронних органах, за вказаною СБУ адресою знаходиться офіс охоронної фірми "Шторм", яка, за інформацією журналістів, належить соратникам Віктора Медведчука Івану Бойченку і Віктору Чорному.

Як додає журналіст Юрій Бутусов на сторінці в Facebook, агентство "Шторм" забезпечує безпеку самого Медведчука і структур "Опозиційної платформи - За життя".

"Затриманий один із засновників компанії Костянтин Іванов. Іванов - один з особистих охоронців Медведчука. Йому пред'явлено підозру в стеження і незаконний збір інформації, порушення недоторканності приватного життя. В ході обшуку було вилучено шпигунська електронна техніка, яка використовується для збору інформації", - написав Бутусов.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що правоохоронці проводять слідчі дії в офісі глави політради партії ОПЗЖ, народного депутата, кума Путіна Віктора Медведчука.