9 грудня відбудеться зустріч "нормандської четвірки"  / фото eurointegration.com.ua

Генеральний секретар Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) Томас Гремінгер наголошує на необхідності здійснення кроків для "відновлення мостів" між Росією та Україною.

Читайте також"Буде пристрілка": експерт спрогнозував, якою буде зустріч Зеленського з Путіним

Про це Гремінгер заявив на прес-конференції за підсумками засідання 5-6 грудня Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ у Братиславі, яке транслюється на сайті організації.

Відео дня

За його словами, сьогодні в рамках засідання Ради міністрів ОБСЄ відбувся захід, присвячений п'ятирічній діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. Він зазначив, що в Україні нині можна спостерігати "вікно можливостей", яке полегшує роботу місії із моніторингу ситуації на місцях.

"Ці зрушення демонcтрують одну річ - що можливо відновлювати мости як політично, так і практично. І здійснювати малі кроки для покращення життя людей. Тепер ми потребуємо більших політичних кроків, аби відновити мости між Росією і Україною, між Росією і Заходом", - сказав Гремінгер.

Він висловив сподівання, що "наступного тижня саміт лідерів "нормандської четвірки" надасть сторонам рішучий політичний сигнал, щоб здійснити мужні кроки на шляху встановлення миру для людей на Донбасі".