Віктор Янукович / REUTERS

Верховний суд Великої Британії проведе цього тижня чергові слухання в рамках судового процесу в Лондоні між Росією і Україною щодо так званого «кредиту Януковича» обсягом 3 млрд дол.

Як повідомляється на сайті суду, слухання пройдуть з 9 по 12 грудня.

Зазначається, що компанія The Law Debenture Trust Corporation plc, яка представляє інтереси Росії, не погоджується з рішенням апеляційного суду про розгляд справи за повною процедурою.

Відео дня

У суді нагадали, що це рішення було прийнято у відповідь на апеляцію України, яка стверджує, що кредит був отриманий під політичним тиском.

Також повідомляється, що суддями виступають Lord Reed, Lord Carnwath, Lord Hodge, Lord Lloyd-Jones, Lord Kitchin.

«Юридична команда Мінфіну в повній готовності до представлення інтересів України в Лондоні, де дуже скоро сьогодні почнуться слухання у Високому суді», - написала міністр фінансів України Оксана Маркарова на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Читайте такожЧоловік, який кинув яйцем у Януковича, став заступником голови Прикарпаття (фото)

Довідка УНІАН. Високий суд Лондона почав розгляд позову Росії проти України за єврооблігаціями нашої країни на 3 млрд дол. у січні 2016 року. Україна вважає цей кредит «хабарем» Кремля колишній українській владі за відмову від євроінтеграції, в той час як російська сторона наполягає на його погашенні.

У березні 2017 року Лондонський суд схвалив прискорений розгляд позову РФ, проте Україна подала апеляцію на це рішення.

У вересні 2018 року Апеляційний суд відправив справу на новий розгляд у рамках повноцінної процедури.