У МЗС висловили щиру підтримку Роману Зозулі / marca.com

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на скандал із образами на адресу українського футболіста Романа Зозулі, який стався напередодні в Іспанії.

Відповідний коментар надала УНІАН речниця МЗС України Катерина Зеленко.

"Рішуче засуджуємо прояви нетерпимості та словесні напади на адресу українського футболіста Романа Зозулі під час матчу між командами «Райо Вальєкано» і «Альбасете». Ганебні образи з боку т.зв. вболівальників є не лише надуманими та безпідставними, а й співзвучними зі штампами російської пропаганди. Любити свою країну та перейматися її долею – природня риса свідомого громадянина в цивілізованому світі", - сказано  у повідомленні.

Відео дня

Читайте також"Плакав у перерві": в іспанському клубі розповіли подробиці про зупинку матчу через образи на адресу Зозулі

У МЗС висловили щиру підтримку Роману Зозулі.

"Віримо, що футбол, як універсальна мова для фанатів по всьому світу, залишатиметься важливим інструментом зі зміцнення миру, терпимості та взаєморозуміння, об’єднуючи людей крізь кордони, культури і політичні системи", - зазначили у МЗС.

Також МЗС закликало офіційну владу Іспанії та керівництво Королівської іспанської футбольної федерації належним чином відреагувати на інцидент з Романом Зозулею задля запобігання подібним неприпустимим проявам у майбутньому.

Нагадаємо, вчорашній матч 20-го туру іспанської Сегунди між "Райо Вальєкано" і "Альбасете" був перерваний після першого тайму. Фанати "Райо" скандували "Зозуля - й*****й нацист" на адресу українського нападника "Альбасете" Романа Зозулі.