Народні депутати, які брали участь у штовханині під час засідання аграрного комітету парламенту в ніч на 19 грудня, прокоментували суть інциденту.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зокрема, нардеп від "Слуги народу" Андрій Мотовиловець заявив, що на нього напав представник "Опозиційної платформи - За життя" Ілля Кива. За словами "слуги", це сталося після того, як він спробував захистити голову аграрного комітету Миколу Сольського від блокування роботи комітету депутатами "Батьківщини" та ОПЗЖ.

"Юлія Володимирівна (Тимошенко, – ред.) дала команду "Опоблоку" (мається на увазі ОПЗЖ – ред.) блокувати. Я підійшов для того, щоби закрити керівника комітету, для того, щоб він міг продовжити засідання. Королевська (нардеп фракції ОПЗЖ – ред.) почала мене відтягувати. Вони набігли і почали кричати, що я б'ю жінку, і почав він (Ілля Кива – ред.) кричати, що він буде різати мене на частини і буде мене їсти. А після цього він почав вже бити Шуфрича (нардепа ОПЗЖ - ред.)", – розповів Мотовиловець.

Читайте такожРинок землі: посол Франції порадив Україні уникнути концентрації земельних наділів в руках обмеженого кола людей

Водночас, Кива заявив, що "як громадянин і патріот захищав інтереси своєї країни та свого народу".

"Це не робота комітету, це всього лиш шабаш. Шабаш вурдалаків, які намагаються вночі вкрасти єдине надбання в українського народу – землю. Тому і позиція наша була така. Ми повинні були бодай якось протистояти цій вакханалії, цьому ось безправовому свавіллю", - каже представник ОПЗЖ.

Як повідомляв УНІАН, нардепи посеред ночі влаштували штовханину в Раді через ринок землі.