П'ятьох екс-"беркутівців" відпустили під особисте зобов'язання / фото УНІАН

Суд відпустив з-під варти під особисте зобов'язання усіх п'ятьох екс-"беркутівців", обвинувачуваних у масових розстрілах на Майдані 20 лютого 2014 року.

Як передає кореспондент УНІАН, зачитування ухвали супроводжувалося вигуками "Ганьба!" та "Вбивці!".

Активісти, які були присутні в залі, побігли на вулицю, щоби заблокувати виїзд із суду для обвинувачуваних Олександра Маринченка та Сергія Тамтури.

Відео дня

Читайте такожЕкс-"беркутівці", підозрювані у вбивствах на Майдані, включені до списку на обмін (документ)

Адвокат Євгенія Закревська перебуває в залі суду, вона заявила, що не піде звідти доти, доки не отримає повного тексту судової ухвали.

Довідка УНІАН. Святошинський районний суд Києва розглядає справу проти екс-«беркутівців» Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Марінченка, Сергія Тамтури й Олега Янішевського, яких обвинувачують у масових розстрілах людей на Майдані 20 лютого 2014 року.

23 грудня «Громадське» з посиланням на два джерела повідомило, що українська сторона в рамках обміну полонених планує передати бойовикам «ДНР» і «ЛНР» колишніх «беркутівців», обвинувачених у розстрілі людей 20 лютого 2014 року.

24 грудня адвокат Валентин Рибін стверджував, що 23 грудня всі п’ять екс-«беркутівців» були включені українською стороною у список на обмін, а наступного дня зранку українська сторона передумала.

Своєю чергою, адвокат Стефан Решко назвав міфом інформацію про нібито запланований обмін екс-«беркутівців».

Сьогодні, 27 грудня, Київський апеляційний суд розпочав розгляд апеляційних скарг на запобіжні заходи екс-«беркутівцям», трьом з яких Святошинський райсуд продовжив строки тримання під вартою, двоє інших перебувають під домашніми арештами.

Під час судового засідання генеральний прокурор України Руслан Рябошапка змінив групу прокурорів у цій справі.

За даними російських ЗМІ, обмін полоненими за формулою «всіх встановлених на всіх встановлених» планується 29 грудня.

Родичи вбитих на Майдані учасників Революції Гідності плачуть.