REUTERS

Президент США Дональд Трамп та український лідер Володимир Зеленський заявлені на міжнародний економічний форум у Даласі.

Про прибуття на форум Трампа повідомила речниця Білого дому Стефані Грішем.

Читайте такожЗеленський і Трамп "не поділили ракету" на обкладинці журналу The Week (фото)

Відео дня

За її словами, цей візит за межі США стане першим для Трампа після оголошення йому імпічменту та після ліквідації іранського генерала Касема Сулеймані.

Торік Трамп не поїхав до Давоса через шатдаун.

Водночас про візит Зеленського на подію повідомила виконавчий директор ГО «Центр протидії корупції» Вікторія Каленюк.

Серед візитерів зареєстровані також Віктор Пінчук, Вадим Новинський, представник ДТЕК Ахметова Максим Тимченко, міністр закордонних справ Вадим Пристайко.

З Росії зареєстровані 66 осіб. Серед них – скандальний олігарх Олег Дерипаска.

Як повідомляв УНІАН, 3 січня за кілька годин після бомбардування міжнародного аеропорту в Багдаді США вбили іранського генерала Касема Сулеймані – за вказівкою американського президента Дональда Трампа. Ймовірно, Сулеймані прибув до Іраку для зустрічі з представниками проіранського збройного формування "Аль-Хашд аш-Шабі".

Американські ракети потрапили в колону авто цього формування. Того ж дня представник Пентагону пояснив, що Сулеймані розробляв плани нападу на американських дипломатів та членів дипломатичної служби в Іраку й регіоні. Також Вашингтон звинуватив Сулеймані у схваленні штурму посольства США в Багдаді 31 грудня. ЗМІ вже припускають, що вбивство генерала може призвести до відповіді з боку Ірану.

Так, екс-командувач Корпусу вартових ісламської революції закликав "жорстоко помститися Америці", а верховний лідер Ірану заявив, що у відповідь на вбивство Сулеймані буде "сувора помста".

Крім того, за інформацією журналістів, Сулеймані неодноразово відвідував Кремль, спілкувався з Путіним і міністром оборони РФ. Основною темою розмов була спецоперація Росії в Сирії. 

Нині США наполегливо просять американських громадян покинути територію Іраку.