Разумков зазначив, що в порівнянні з минулим роком зарплата народних депутатів зросла / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков виступає проти збільшення заробітних плат народним депутатам та чиновникам.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив журналістам під час робочої поїздки до Херсонської області.

«Якщо ми говоримо про заробітні плати, ви розумієте, що ці народні депутати, які сьогодні працюють у Верховній Раді, вони розуміли на що вони йдуть. Комусь може це подобатись, комусь може це не подобатись, комусь замало, комусь забагато, однак зарплата народного депутата прив’язана до прожиткового мінімуму», - заявив Разумков.

Відео дня

Читайте також"Живу на одну зарплату": віце-прем'єр Кулеба заперечив отримання 87 тисяч гривень у грудні

Він зазначив, що в порівнянні з минулим роком зарплата народних депутатів зросла на 3 тис. грн у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму.

«У нас він (прожитковий мінімум – УНІАН) зріс і трохи змінилася заробітна плата, зростання заробітної плати в порівнянні з минулим роком – близько 3 тис. грн», - додав Разумков.

«Я не буду говорити за весь депутатський корпус, я від себе скажу – я думаю, що всім би хотілося отримувати більше, однак, якщо ми будемо порівнювати скільки отримують наші громадяни: скільки отримує вчитель, лікар, вихователь в дитячому садочку, у мене особисто язик не провернеться казати про те, що треба збільшувати зарплату народному депутату або чиновнику. Покажемо ефективність – треба буде приходити до людей і казати, що є ось такий показник нашої роботи, давайте можливо переглядати наші заробітні плати», - підсумував голова Верховної Ради.