Рудольф Джуліані / фото REUTERS

У серпні минулого року в одному з готелів в Мадриді особистий адвокат президента США Рудольф Джуліані зустрічався з радником президента України Володимира Зеленського Андрієм Єрмаком. Під час цієї зустрічі обговорювалося питання перебування мера Києва Володимира Кличка на посаді голови Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Читайте такожДжерела NYT в оточенні Кличка розповіли, як він після зустрічі з Джуліані хвалився, що залишається в крісліПро це йдеться в статті Washington Post (повний переклад статті читайте за посиланням).

Зазначається, що на той момент Кличко, якому Джуліані надавав консультаційні послуги, був на межі звільнення, що значно обмежило б його владу. За словами Лева Парнаса, колишнього помічника Джуліані, під час закритої зустрічі в Мадриді Джуліані закликав радника Зеленського залишити Кличка на посаді.

Відео дня

У підсумку Зеленський вирішив не звільняти Кличка, і майже півроку потому він все ще займає свою посаду.

У Мадриді радник Зеленського, Андрій Єрмак, підтвердив у своїй заяві, що він і Джуліані обговорювали Кличка, але заперечував, що особистий адвокат Трампа тиснув на нього від імені Кличка. Єрмак повідомив, що Джуліані сказав йому, що не намагається чинити на нього ніякого впливу.

Раніше УНІАН повідомляв, що журналісти New York Times детально описали, як Джуліані влітку «рятував» Кличка від звільнення.