REUTERS

Міністри оборони країн - членів НАТО закликають Україну продовжувати втілення реформ.

Про це генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг заявив на прес-конференції у Брюсселі в рамках засідання міністрів оборони країн - членів НАТО.

Читайте такожЗагороднюк прибув у Брюссель на зустріч міністрів оборони країн НАТО

Відео дня

За словами Столтенберга, сьогодні вранці члени Альянсу та міністр оборони України Андрій Загороднюк плідно обговорили безпекову ситуацію в Україні та довкола неї.

Також, сказав генсекретар НАТО, на сніданку, організованому міністром оборони Канади, члени НАТО висловили підтримку суверенітету і територіальній цілісності України. Як сказав Столтенберг, міністри пообіцяли й надалі підтримувати Україну.

"НАТО продовжує надавати потужну політичну і практичну підтримку. Члени Альянсу привітали прогрес, здобутий у процесі реформ, і закликають Україну продовжувати рухатися цим шляхом", - наголосив Столтенберг.

Крім того, за словами генсекретаря Альянсу, декілька країн НАТО допомагають Україні з підготовкою військовослужбовців, і вже підготовлено тисячі українських солдатів.

"І для нас важливо продовжувати підтримку України. Щоб робити це, також важливо, аби Україна продовжувала шлях реформ", - сказав Столтенберг.

Як повідомляв УНІАН, Сполучені Штати Америки підтримують приєднання України до Програми розширених можливостей НАТО.