Зеленський восени хоче провести місцеві вибори на території всієї держави, включно з окупованими Донбасом і Кримом / фото president.gov.ua

Українська влада прагне восени провести місцеві вибори на території всієї держави, включно з тимчасово окупованими територіями Донбасу і Криму.

Про це президент України Володимир Зеленський сказав під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки, яка транслюється на сайті заходу.

Читайте такожРазумков заявив, що для проведення виборів на Донбасі є всі закони

Відео дня

«Наше бажання сьогодні – провести місцеві вибори по всій території України, включно з окремими районами Донецької і Луганської областей, у жовтні 2020 року, хотілося б, щоб і на території Криму. Але зробити це без елементарних безпекових і політичних умов, порушуючи Конституцію України та міжнародні стандарти демократичних виборів, є неможливим для нас», - заявив він.

При цьому президент зазначив, що сьогодні російська сторона інформує світ, що у 2019 році на тимчасово непідконтрольних територіях Донбасу було видано 125 тисяч російських паспортів.

«Я казав про це в Парижі і повторюю ще раз. Людям на Донбасі потрібні вибори, які будуть визнані Україною, усім світом, легітимними. І вони не можуть бути такими, якщо пройдуть не за українським законодавством, під звуки пострілів та без контролю над українським кордоном», - наголосив Зеленський.

Нагадаємо, раніше керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив про існування певних умов, без виконання яких вибори на окупованих територіях Донбасу неможливі. Він додав, що логічно провести місцеві вибори одночасно на всій території України.